W ofercie pojemniki gastronomiczne bez uchwytów lub z uchwytami.
W razie konieczności częstego przemieszczania pojemników zalecamy użycie
pojemników z uchwytami, co ułatwia przenoszenie i zwiększa bezpieczeństwo.
Na możliwości zastosowania mają wpływ rodzaj użytego materiału i jego właściwości.
Nierdzewne GN spełniają większość stawianych im wymagań.
Wyraźne właściwości blachy nierdzewnej, tzn. jej słaba przewodność cieplna, sprawiają,
że pojemniki te nie nadają się do pieczenia wyrobów
cukierniczych (ciastek, słodkich bułek itp.),
ponieważ na powierzchni pojemnika dochodzi do nierównomiernej dystrybucji temperatury.
W przypadku potrzeby równomiernego pieczenia najlepiej użyć pojemników emaliowanych,
posiadających bardzo dobre właściwości przewodności cieplnej.
GN wykonane z poliwęglanu charakteryzują się bardzo niską wagą,
dzięki czemu są z powodzeniem stosowane do transportowania żywności.
Pojemniki poliwęglanowe są przezroczyste, a z boku posiadają skalę pojemności.
Pozwala to z łatwością identyfikować ilość oraz rodzaj zawartości
podczas ich przechowywania w lodówkach i innych urządzeniach.
Dobre właściwości termoizolacyjne poliwęglanu zapewniają utrzymanie stałej
temperatury zawartości po zamknięciu pojemnika.
Dla wszystkich rozmiarów GN oferowane są nierdzewne lub poliwęglanowe pokrywy.
W bogatej ofercie sklepu Gastro Frost znajdziecie Państwo również
nierdzewne pokrywy z silikonową uszczelką,
zapewniające szczelność GN podczas transportu potraw.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.
W celu wyrównania ciśnienia (w trakcie stygnięcia potrawy zmniejsza się objętość powietrza)
każda pokrywa z uszczelką została wyposażona w otwór, który można zakorkować.