Taboret gazowy TGOM-105
wymiary: 40cm / 40cm / H 35cm
Gastronomiczne taborety są nowoczesnymi urządzeniami grzewczymi przystosowanymi gotowania dużych ilości potraw (50-100 kg) Cechy urządzenia: palniki posiadają dwa pierścienie ognia (palniki dwukoronowe), które równomiernie ogrzewają dno naczynia zwiększając efektywność wykorzystania gazu, w zależności od potrzeb można zastosować palniki o mocy 3,5; 5,0; 7,0 lub 9,0 kW, zawory z zabezpieczeniem przeciwwypływowym odcinają dopływ gazu w przypadku zgaśnięcia płomienia, możliwość ustawienia kurkiem tzw. oszczędnego płomienia, rurowe przyłącze gazu 1/2", zastosowano nóżki z regulowaną wysokością, mogą być zasilane gazem ziemnym G 20 (dawny GZ-50) oraz gazem płynnym G 30 (propan, lub propano-butan PB), taborety wykonane są ze stali nierdzewnej kwasoodpornej gat. AISI 304.