Wałkownica do ciasta ciężkiego Omega 510/1
- linia premium
Urządzenie przeznaczone do formowania ciasta ciężkiego na pizze, pieczywo oraz pierogi,
znaczne ułatwienie i przyspieszenie pracy przy formowaniu ciasta,
obudowa w całości wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej,
różny kształt ciasta, zależny od rozmieszczenia wałków ( placki okrągłe lub prostokątne ),
podczas wałkowania temperatura ciasta nie zmienia się, dzięki czemu ciasto
nie zmienia swoich właściwości (powłoka zapobiegająca przywieraniu ciasta
do wałków), regulacja grubości ciasta na każdym z wałków w zakresie 0-4 mm,
pedał elektryczny usprawniający pracę w standardzie.
Parametry techniczne:
Wymiary zewnętrzne: 650 x 345 x 430 mm
▪ ilość wałków: 1
▪ kształt ciasta: prostokątny
▪ waga ciasta: 210-700
▪ średnica ciasta: 260-450 mm
▪ moc: 0,25 kW
▪ zasilanie: 230 V
▪ waga: 31 kg
Dlaczego wybrać ten model wałkownicy ?
▪ wałkownica wyprodukowana we Włoszech
▪ znacznie przyspiesza pracę związaną z rozwałkowaniem ciasta
▪ intuicyjna i prosta regulacja grubości ciasta
▪ w standardowym wyposażeniu posiadają wzmocnione przekładnie w wałkach
▪ wałki posiadają micro wypustki, dzięki którym można rozwałkowywać nawet ciasto marcepanowe