Wałkownica di ciasta ciężkiego SIGMA 420
▪ urządzenie przeznaczone do formowania ciasta ciężkiego na pizze, pieczywo oraz pierogi,
▪ znaczne ułatwienie i przyspieszenie pracy przy formowaniu ciasta,
▪ obudowa w całości wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej,
▪ różny kształt ciasta, zależny od rozmieszczenia wałków (placki okrągłe lub prostokątne),
▪ podczas wałkowania temperatura ciasta nie zmienia się, dzięki czemu ciasto
▪ nie zmienia swoich właściwości (powłoka zapobiegająca przywieraniu ciasta do wałków),
regulacja grubości ciasta na każdym z wałków w zakresie 0-4mm,
▪ pedał elektryczny usprawniający pracę w standardzie
Parametry techniczne:
▪ wymiary zewnętrzne: 585 x 435 x 790 mm
▪ ilość wałków: 2
▪ kształt ciasta: okrągły
▪ waga ciasta: 210-700
▪ średnica ciasta: 260-400 mm
▪ moc: 0,25 kW
▪ zasilanie: 230 V
▪ waga: 39 kg
Dlaczego warto wybrać wałkownicę do ciasta Sigma 420:
▪ wałkownica została wyprodukowana we Włoszech
▪ w standardowym wyposażeniu posiadają wzmocnione przekładnie w wałkach
▪ wałki posiadają micro wypustki, dzięki którym można rozwałkowywać nawet ciasto marcepanowe
▪ znacznie przyspiesza pracę związaną z rozwałkowaniem ciasta
▪ prosta regulacja grubości ciasta
▪ wałki posiadają micro wypustki, dzięki którym można rozwałkowywać nawet ciasto marcepanowe
▪ 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski