Wałkownica di ciasta ciężkiego SIGMA 310
▪ urządzenie przeznaczone do formowania ciasta ciężkiego na pizze, pieczywo oraz pierogi,
▪ znaczne ułatwienie i przyspieszenie pracy przy formowaniu ciasta,
▪ obudowa w całości wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej,
▪ różny kształt ciasta, zależny od rozmieszczenia wałków (placki okrągłe lub prostokątne),
▪ podczas wałkowania temperatura ciasta nie zmienia się, dzięki czemu ciasto
▪ nie zmienia swoich właściwości (powłoka zapobiegająca przywieraniu ciasta do wałków),
regulacja grubości ciasta na każdym z wałków w zakresie 0-4mm,
▪ pedał elektryczny usprawniający pracę w standardzie
Parametry techniczne:
▪ wymiary zewnętrzne: 475 x 375 x 660 mm
▪ ilość wałków: 2
▪ kształt ciasta: okrągły
▪ waga ciasta: 80-210
▪ średnica ciasta:140-300 mm
▪ moc: 0,25 kW
▪ zasilanie: 230 V
▪ waga: 35 kg
Wałkownica została wyposażona w bardzo dobry system chłodzący.
Nie ulega wątpliwości, że ma to bardzo pozytywny wpływ na konsystencję wyrabianego ciasta,
dzięki czemu zachowuje ono swoje właściwości od początku do końca pracy urządzenia.
Dlaczego warto wybrać wałkownicę do ciasta Sigma310 ?:
▪ wałkownica została wyprodukowana we Włoszech
▪ w standardowym wyposażeniu posiadają wzmocnione przekładnie w wałkach
▪ wałki posiadają micro wypustki, dzięki którym można rozwałkowywać nawet ciasto marcepanowe
▪ znacznie przyspiesza pracę związaną z rozwałkowaniem ciasta
▪ prosta regulacja grubości ciasta
▪ wałki posiadają micro wypustki, dzięki którym można rozwałkowywać nawet ciasto marcepanowe
▪ 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski